24afisha_logo_yellow-black backgroundLayer 1 Layer 1 Скачать из Windows Phone Store
a a a a a a a

7 причин почати вживати риб’ячий жир

30 декабря 2022

Жир північних морських риб — незамінне і чи не єдине джерело ненасичених жирних кислот омега-3. Щоб отримувати його в кількості, достатній для підтримки здоров’я людини, необхідно 2–3 рази на тиждень їсти страви з риби. Звісно, у нашому регіоні це правило здорового харчування не всім буде по кишені, тому можна придбати харчову добавку з риб’ячим жиром на EVA.UA. А у статті ми пояснимо, чому це варто робити.

Підтримує роботу серця

Популярність риб’ячого жиру розпочалась з дослідження, яке довело: жителі північних країн, які часто їдять рибу, значно рідше страждають від серцево-судинних захворювань. Згодом науковці ретельніше вивчили це явище і підтвердили деякі факти. Так, виявилось, що омега-3 нормалізує підвищений артеріальний тиск, запобігає розвитку атеросклеротичної бляшки, зменшує ризик появи тромбів і схильність до аритмії.

Зміцнює когнітивні здібності

Головний мозок людини на 60% складається з жирів, а отже вони необхідні для підтримання його тривалого повноцінного функціонування. Як результат, оптимальний рівень жирних кислот в організмі, здатний запобігти розвитку депресивних розладів і розумових відхилень у старшому віці. Також він може покращити стан людини з біполярним і шизофренічним захворюваннями.

Нормалізує вагу і рівень холестерину

Прийом риб’ячого жиру — поширена вказівка лікаря для людей з підвищеним рівнем холестерину.

У поєднанні зі здоровим харчуванням жирні ненасичені кислоти зменшують кількість тригліцеридів і стимулюють вироблення так званого корисного холестерину (ЛПВГ). Завдяки цьому можна запобігти розвитку цукрового діабету і пришвидшити боротьбу із зайвою вагою.

Зупиняє запальні процеси

Причиною запалення є боротьба імунної системи з інфекціями. Хоча загалом це явище позитивне, надто тривалий процес запалення може спровокувати виснаження та ослаблення організму. Зменшити запалення при хронічних захворюваннях може допомогти омега-3, яка має виражені протизапальні властивості.

Дбає про здоров’я очей

Риб’ячий жир може бути також корисним для зору. Жирні ненасичені кислоти сприяють виведенню накопиченої рідини в очних яблуках, завдяки чому знижується внутрішній тиск. Також вітаміни можуть підтримати здоров’я очей за підвищеного навантаження. Як результат, омега-3 підходить для профілактики глаукоми і макулярної дегенерації.

Зберігає красу шкіри та волосся

Забруднене повітря містить вільні радикали, які агресивно впливають на шкіру. Вони руйнують волокна колагену та негативно впливають на ДНК клітин, через що шкіра стає тьмяною, слабкою і зморшкуватою. Риб’ячий жир може посилити антиоксидантний захист клітин для профілактики передчасного старіння, а також різних захворювань шкіри.

Сприяє хорошому настрою

Учені кажуть, що у більшості людей, які страждають від депресії, виявляють значно знижений рівень жирних кислот типу омега-3. Це легко пояснити: речовина EPA сприяє синтезу серотоніну, гормону щастя, і нормалізує емоційний стан. Відтак риб’ячий жир може допомогти боротись із затяжним поганим настроєм та апатією.

Пам’ятайте, що навіть численні корисні властивості риб’ячого жиру не виправдовують самолікування. Щоб ця харчова добавка справді подарувала позитивні зміни, проконсультуйтесь зі своїм сімейним лікарем і здайте необхідні аналізи.
Этот сайт использует cookies
Понятно